Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια μέρα των Στρουμφ




Όλοι γνωρίζουμε τα μικρά μπλε πλασματάκια και φορούν άσπρους σκούφους (εκτός από τον Μπαρμπαστρούμφ που είναι ντυμένος στα κόκκινα) που κατοικούν σε σπίτια-μανιτάρια με όλες τις ανέσεις για ένα στρουμφ, η βασική τροφή τους είναι τα στρουμφόμουρα και οι λιχουδιές του Μάγειρα Στρουμφ.
Για οσους δεν ξέρουν την ιστορία τους , σας προσκαλώ να έρθετε να την μάθουμε μαζί.
Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένα ξεχασμένο χωριουδάκι στο δάσος όπου κατοικούσαν κάποια μικροσκοπικά πλασματάκια που τα έλεγαν στρουμφάκια.
Στο ίδιο δάσος ζούσε και ο κακός Δρακουμέλ, ο μοχθηρός γεμάτος κακία μάγος, που έλεγε συνεχώς: «Ω! πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια.
Σίγουρα μια μέρα θα βρω το δρόμο για το στρουμφοχωριό σας». Κι εσείς αν είστε καλά παιδάκια, σίγουρα θα συναντήσετε κάποια μέρα τα στρουμφάκια.
Και τότε άρχιζε το αγαπημένο παιδικό cartoon…
IMG_0214-1024x768-1024x768
Τα Στρουμφάκια (γαλλικά: Les Schtroumpfs, αγγλικά:The Smurfs) είναι μια φανταστική κοινότητα από μικρά γαλάζια πλάσματα που κατοικούν σε μια μυστηριώδη τοποθεσία κάπου στο δάσος το λεγόμενο Στρουμφοχωριό.
Τα στρουμφάκια γεννήθηκαν στο Βέλγιο το 1958. Όλα άρχισαν στις 23 Οκτώβρη του 1958 . μέσα από το πενάκι τουΒέλγου κομίστα Πιέρ Κουλιφόρ, γνωστότερου με το ψευδώνυμο Peyo. Έκαναν την πρώτη τους δημόσια εμφάνιση στο εβδομαδιαίο περιοδικό Le Journal de Spirou.
Το 1975, τα Στρουμφ εμφανίστηκαν στην πρώτη τους ταινία στο Βέλγιο.
Το 1980,τα στρουμφάκια έγιναν περισσότερο γνωστά μέσα από την ομότιτλη τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων.
Το 1981 η εταιρεία κινουμένων σχεδίων Hanna Barbera αγοράζει τα δικαιώματα των strumfs και αφού τα μετονόμασε σε smurfs και τα μετέφερε στην αμερικάνικη τηλεόραση.
Τα 50ά Στρουμφογενέθλια  γιόρτασαν με σειρά εκδηλώσεων στις Βρυξέλλες και στην Ευρώπη.
Η μουσική ήταν ένα ακόμη βήμα για την επιτυχία τους, όταν ο τραγουδιστής Vader Abraham δάνεισε την φωνή του στο πρώτο single των στρουμφς. Η αναγνώριση στο Βέλγιο και στην Ολλανδία ήταν μεγάλη και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο με τα στρουμφάκια να πουλάνε. Το απόγειο της φήμης τους και της επιτυχίας τους ήρθε με την ταινία Ο μαγικός αυλός (The magic flute) με την γνωστή μας μουσική από τον Michel Legrand.
φήμες λένε…
1.Οι συγγγενείς του Πεγιό λένε πως αν και ποτέ δεν υπήρξε πολιτικοποιημένος, τα κείμενά του επηρεάζονταν.
Για παράδειγμα σε ένα επεισόδιο τα Στρουμφάκια συγκρούονταν για τη στρουμφογλώσσα, κάτι που πιστεύεται ότι παρωδούσε τα τεκταινόμενα στο Βέλγιο, που ήταν διχασμένο ανάμεσα στους Γαλλόφωνους Βαλώνους και τους Ολλανδόφωνους Φλαμανδούς.
 2.Μια άλλη θεωρία θέλει στο Στρουμφοχωριό να αναπαριστά μια ιδεατή κομμουνιστική κοινωνία.
3.Οι υποστηρικτές της θεωρίας επισημαίνουν ότι ο Μπαμπά-Στρουμφ φορούσε πάντα κόκκινα και ότι ο ορκισμένος εχθρός του, ο Δρακουμέλ, που ήθελε να μεταμορφώσει τα μικροσκοπικά πλάσματα σε χρυσάφι, αποτελούσε μια μεταφορά του καπιταλισμού.
4.Μια άλλη εκδοχή έδινε ο ίδιος ο Πεγιό: έλεγε ότι «κατά βάθος, είμαστε όλοι Στρουμφάκια».
Το σίγουρο είναι ότι τα στρουμφάκια αποτελούν μια από τις πιο επιτυχημένες παιδικές σειρές καρτούν όλων των εποχών!!!
Ας γνωρίσουμε τα αγαπημένα μας στρουμφ (όχι όμως όλα γιατί είναι και πολλά)
Τα στρουμφάκια κατοικούν σε μια μυστηριώδη τοποθεσία κάπου στο δάσος το λεγόμενο Στρουμφοχωριό.facebook-tags-Smurf-Characters
Μπαρμπαστρούμφ.Μας υποδέχεται ο Παπαστρουμφ
Ο αρχηγος του χωριού και ο σοφότερος από όλα τα στρουμφάκια.
Είναι ούτε λίγο ούτε πολύ 542 χρονών και στο πρόσωπο του αναγνωρίζεται όλη η μεγαλοπρέπεια του αρχηγού.
Η μακριά γενειάδα του και ο κόκκινος σκούφος τους (διαφορετικός από τον άσπρο των άλλων στρουμφ.) υποδηλώνουν το υπέργηρο της ηλικίας του (γήρας = σοφία) .αυτος που θα τους σώσει.
Παππού Swoof
τον Σπιρτούλη
Στο επόμενο μανιταρόσπιτο θα συναντήσουμε τον Σπιρτούλη το εξυπνότερο (όπως ο ίδιος πιστεύει) από όλα τα στρουμφς μετά βέβαια του Μπαρμπαστρούμφ.
Τα γυαλάκια του με το μαύρο σκελετό υποδηλώνουν την εξυπνάδα που συχνά θέλει να επιδεικνύει έναντι των άλλων στρουμφ.
στροθφιτα  Η όμορφη Στρουμφίτα είναι το μόνο θηλυκό στρουμφάκι στο χωριό. Αποτελεί το αντικείμενο του πόθου για πολλά στρουμφς, Η Στρουμφίτα ξεκίνησε ως κατασκεύασμα του κακου Δρακουμέλ αργότερα όμως με την μαγεια του  Μπαρμπαστρούμφ από μελαχρινή την κανει ξανθιά και θα ενταχθει στο Στρουμφοχωριό που ολοι την αγαπανε και αγαπα.
griniaris strumfΟ Γκρινιάρης που είναι πάντα αντίθετος με το ότι και αν πει κανείς τσαντίζεται με το παραμικρό. Είναι πάντα αρνητικός έχει όμως μαλακή καρδιά και αγαπάει τους φίλους του, ωστόσο τσαντίζεται ακόμα περισσότερο όταν αυτή αποκαλύπτεται και οι άλλοι το καταλαβαίνουν.
χαχανουληςΟ Χαχανούλης σπαταλά όλο του το χρόνο ετοιμάζοντας σκανταλιές και δωράκια που ανατινάζονται όταν τα ανοίγεις. Γενικά είναι το πιο ανήσυχο στρουμφάκι και σπάει πλάκα εις βάρος των άλλων.
σεφΟ σεφ στρουμφ, αναγνωρίζει κανείς από το άσπρο μαγειρικό καπέλο που φορά.
Το μανιταροσπιτό του το μυριζόμαστε από μακριά διότι εκεί παράγονται όλες οι στρουμφολιχουδιές. η βασική τροφή τους είναι τα στρουμφόμουρα και οι λιχουδιές του Μάγειρα Στρουμφ.
λιχουδης
Ο Λιχούδης είναι το πιο φαγανό στρουμφάκι. Καταβροχθίζει γλυκά, στρουμφόμουρα, πίτες και άλλες λιχουδιές και συνεχεια είναι στα ποδια και μανιταροσπιτο του μαγειρα στρουφ.
ντορεμι
Ο Ντορεμίείναι ο ατάλαντος καλλιτέχνης του χωριού..
μελενιος
Ο Μελένιος είναι ο ωραίος του χωριού και είναι το πιο ματαιόδοξο από όλα τα στρουμφάκια
που ολο κοιταζεται στον καθρευτη του.
imagesCAUYREXC
Ο Κηπουρός αναγνωρίζεται ευκολα απο το αχυρένιο καπέλο και τα πράσινα ρούχα του. Γενικά δεν συμμετέχει πολύ με τη ζωή του χωριού και προτιμάει να ασχολείται με τα φυτά και τα λαχανικά του.
untitledΟ Hefty Θεωρείται το ισχυρότερο και το πιο γενναίο Στρουμφάκι από όλα αυτά που είναι πρόθυμος να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να βοηθήσει τους συναδέλφους Στρουμφάκια του.  Είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από το τατουάζ καρδιάς με το βέλος στο δεξί μπράτσο του. Ξοδεύει πρωινά του άσκηση, και το σπίτι του είναι γεμάτο εξοπλισμό εργασίας-out είναι και το πιο αθλητικό  Στρουμφ.
προκοπης
Ο Προκοπης ειναι το στρουμφάκι που μπορεί να κάνει τα πάντα στο χωριό. Όχι μόνο μπορεί να διορθώσει τα πάντα, αλλά μπορεί και να σκαρφιστεί δεκάδες διαφορετικές χρήσιμες εφευρέσεις. Ενα ρομποτ, ενα μικρό τρένο, ακόμα και ένα αεροπλάνο!! Καθώς είναι πάντα απασχολημένος, θα τον βρείτε με την μπλε φόρμα του κι ένα μολύβι στο αυτί του(μαστορακος ).
Ο Λουλουκος γυρνάει ολη μέρα στο χωριό και στο δάσος μ΄ενα μολύβι στο ένα χερι κι ένα χαρτί στο άλλο, ψάχνοντας για έμπνευση. Ολη τη μέρα προσπαθεί να βρει ρίμες με το μυαλό του στα συννεφα.
Η Στρουμφιτα είναι γι΄αυτόν η κυριότερη πηγη έμπνευσης.
imagesCAS4TFQB
Ο Χουζούρης είναι το στρουμφάκι που μπορεί να κοιμηθεί απλά οπουδήποτε. Κάθε μέρος είναι ένα σωστό μέρος για να πάρει ένα μικρό υπνάκο!
photo_1_Ενα βράδυ, κι ενω το φεγγάρι ήταν μπλε, ένας πελαργός έφερε το Μωρο-Στρουμφ στο χωριό. Κανένας δεν ξέρει από που προήλθε αλλά υιοθετήθηκε αμεσως απ΄ολο το χωριό και άλλαξε τις ησυχες ζωές τους, αλλά κανεις δεν παραπονιέται γι΄αυτό. Όλοι αγαπάνε το Μωρο-Στρουμφ παρόλες τις σκανταλιές του!
αδεκσιοςClumsy Smurf -Αδέξιος Στρουμφ Aπό το όνομά του μπορούμε να καταλάβουμε οτι είναι επιρρεπές σε ατυχήματα. Ο γλυκός μου θέλει να βοηθήσει κάθε φορά που τα  Στρουμφάκια χτίζουν ή για τον καθορισμό , αλλά  έχει καταλήξει μετά να έχουν μεγάλο πρόβλημα .
Στρουμφάκια δεν τον θέλουν στην ομάδα τους.
untitled
Sassette Smurfling είναι η δεύτερη γυναίκα Στρουμφ που δημιουργήθηκε από την ίδια μαγική φόρμουλα Gargamel , ένα αγοροκόριτσο που του αρέσει να κάνει πράγματα που κάνουν τους συναδέλφους αρσενικό Smurflings της.  Smurfette την θεωρεί μια Στρουμφ αδελφή.
Αυτό το στρουμφοχωριό είναι πραγματικά ο επίγειος στρουμφοπαράδεισος κάπου χαμένος στο δάσος. Δυστυχώς όμως σε κάθε παράδεισος υπάρχει ένα και το  κακό.
Έτσι λοιπόν  έχουμε τον πανούργος Δρακουμέλ με την γάτα του τηνΨιψινέλ έχουν αναλάβει να κάνουν την ζωή των στρουμφς δύσκολη.ψιψινελ
δρακουμελΟ κακος Δρακουμέλ ζει σε έναν πύργο και προσπαθεί να πιάσει τα στρουμφάκια για να φτιάξει χρυσάφι.
Συχνά θα τον συναντήσουμε με μια απόχη στο δάσος να ψάχνει τα στρουμφς με την Ψιψινέλ να τον ακολουθεί πιστά .
Φυσικά ο Δρακουμέλ δε συμπεριφέρεται καλά στην γάτα του και η Ψιψινέλ συχνά διαμαρτύρεται, η φωνή της όμως δεν ακούγεται από τον άκαρδο μάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου